Pari viimeisintä viikkoa on mennyt nopeasti. Poikien tarha ja esikoulu alkoi viime viikolla ja samalla D:lla alkoi puheterapia ja viittomaopetus. Ajatella, että minun rakas pieni esikoinen on jo eskarilainen. Huh miten aika vaan vierii nopeasti!

D ehti käväistä hammaslääkärissäkin, kun piti tarkistaa missä ihmeessä ne yläetuhampaat viipyvät. Onneksemme saimme tietää, että ne ovat tulossa hitaasti, mutta varmasti! :)

W kävi myös päivystyksessä pikku paikkauksessa olohuoneessa riehumisen seurauksena. Poika kaatui silmäkulma edellä suoraan olohuoneen pöytää vasten ja kuten arvata saattaa, tuli pojalle silmäkulmaan syvä haava ja lähetin pojan isänsä kyydissä päivystykseen tikattavaksi. Haava oli syvä, mutta siistireunainen ja lopulta oli päädytty haavan liimaukseen ja sen päälle oli asetettu Steri-Stripit. Lääkäri oli kehunut poikaa, joka oli ottanut saamansa hoidon vastaan tyynen rauhallisesti ja kysynyt, koska sitä piikkiä oikeen tulee..

W kävi neuvolassakin ja poika kasvaa kuin rikkaruoho sateella ja kehitys on kaikinpuolin ok. Rokotuksen hän otti neuvolassa vastaan seisten eikä suostunut tulemaan syliin. Poika ei inahtanutkaan koko rokotuksen aikana ja sen jälkeen poistui tyytyväisenä neuvolasta. Poika haluaa olla kovasti niinkuin suuri ja mahtava supersankari Hulk, joka on tosi rohkea. Täytyy myöntää, että poika oli ihailtavan rohkea.

D:lla alkaa viikon päästä osastojakso Helsingissä ja poikaa jännittää ihan hirveästi. Käytämme samaa taksikuskia, joka on aina vienyt D:n sairaalaan. Poikaa helpottaa hieman kun hommat kulkee niinkuin ennenkin.

Täällä on ollut remppaa ja lapsipuolten huone on nyt valmis lukuunottamatta ikkunalasia, joka pitää vaihtaa. Lasiliike kertoi tänään, että he saavat hommat hoidettua yhdessä päivässä. Mahtavaa! Pian jatkuu remppa keittiöön ja sitten olisi vielä olohuone rempattavana.

Minä tein iki-ihanan ostoksen. Olen nyt uuden ompelukoneen onnellinen omistaja! Alkuompelut eivät tosin sujuneet hyvin, koska alalanka veti kankaassa jatkuvasti ihme sotkuun. Hermot meni. Monen ompeluyrityksen ja selvittelyn jälkeen avasin koko puolakotelon ja tuosta vaan ongelma ratkesi. Puolakotelossa olevassa metallinupissa (mikä lie nimeltään oikeasti) oli vihreää lankaa solmussa, joka ei siis ollut omaa lankaani! Ei siis ihme että alalanka sotkeentui.. Olen elänyt luulossa, että ompelukoneita ei testata tehtailla, mutta nähtävästi ne jotenkin testataan. Vihreän solmulangan poiston jälkeen kone toimii kuin unelma ja se on tärkeintä. :)

Viime perjantaina pikku-ukot kävivät parturissa ja peikkotukat ovat taas historiaa. Nyt on hienot hiukset molemmilla.

Minä kävin hammaslääkärissä tänään ja sain kehut hienoista hampaistani, joissa reikiä oli tasan nolla! Yksi hammas pinnoitettiin ja hammaskivet poistaa myöhemmin suuhygienisti. :)

Kisu menee tällä viikolla eläintohtorille rokotuksia (kolmoisrokote+rabies) ja matokuuria varten, joka laitetaan niskaan. Aine kuulemma tappaa kaikki matoset sun muut, jos niitä on. Kissaipana on varmasti tuon reissun jälkeen ihan poikki ja väsynyt, mutta helpompaa se on, että laitetaan kaikki kerralla niin ei kisun tarvi stressailla liikoja.

Tällä viikolla keräämme marjapuskista viimeiset marjat ja keräämme loput herneet. Syksy tekee tuloaan -ihan yllättäen. Äsken oli helle ja nyt paleltaa.

Kivaa viikkoa, xoxo!