Eilen Loppiaisena eli Itämaan tietäjien päivänä täytti esikoiseni D 6 vuotta! <3 Juhlat menivät hyvin ja poika sai oman suklaisen hämähäkkikakkunsa. Pinjatakin rikottiin! Pinta oli pinjatassa niin kova, että kaikki pojat saivat lopulta hakata sitä kepeillä, jotta karkit saatiin ulos. Tein pinjataan kolme kerrosta ja kaksi olisi riittänyt. Pitänee muistaa se ensi kerralla, kun pinjataa rupeaa väkertämään. :)

D sai lahjaksi 60e+hauskan pingviinityynyn, Cars saippuaa ja sukkia mieheni vanhemmilta ja mieheni siskolta poikineen hän sai ihanan avaruuskirjan. Minä ja mieheni ostamme Darth Vader lelun, joka joudutaan tilaamaan netistä. Mies kiersi kaikki kaupat eikä löytänyt ainuttakaan, mikä kyllä jäi harmittamaan. Loput synttärivieraat tulevat loppuviikosta, joten synttäreitä juhlitaan pariin otteeseen.

Joulu on tänään pistetty pakettiin haikein mielin. Kuusi koristeineen ja jouluvalot on pakattu, liinat ja verhot on pesty ja koriste-esineet ovat nekin laitettu laatikkoon odottamaan seuraavaa joulua. Koti tuntuu alastomalta ilman jouluvaloja, mutta kai tähän taas tottuu. Kisumme kaipaa kuusta, omaa ihanaa leikkikenttäänsä ja tuijotti minua syyttävästi, kun olin vienyt kuusen pois. Ajattelimme miehen kanssa ostaa kissaipanalle kattoon ulottuvan kiipeilypuun, jos se vaikka lieventäisi kuusi-ikävää.

Tänään saatiin lisää polttopuita ja pääsemme taas illalla saunomaan! <3

Huomenna täyttää tytärpuoli 15 vuotta ja sitä taas joutuu miettimään, miten nopeasti kaikki vuodet vierivätkään. Tuntuu, että vastahan omat pojat syntyivät ja vastahan tuo tytärpuolikin oli pikkunapero ja tarhassa.

Juhlat on jokatapauksessa pian juhlittu ja varsinkin pojalla alkaa tavallinen arki lääkärikäynteineen, tutkimuksineen ja terapioineen. Pidän peukkuja, että tästä vuodesta tulisi helpompi kuin edellisestä. :) D on vuoden aikana edistynyt huimin askelin puheentuotossa sekä ymmärtämisessä ja se on ollut mitä hienoin asia. Puheterapia, viittomat ja tarhan apu ovat olleet auttamassa polulla, jota poika kulkee.

Viimeisin asia jonka itse opetin lomalla D:lle oli kortin pelaaminen ja nyt hän osaa pelata jo kahta erilaista korttipeliä. Nekin hän vain "imi" tietona ja osasi sitten pelata. Hän oppi nopeasti, koska olimme kahdestaan ja sama pätee kaikkeen. Aina kun hän saa opetella rauhassa, hän oppii nopeasti ja muistaa todella tarkasti kaiken. Se on ihmeellistä. :) Mikä parhainta, hän osaa iloita oppimastaan! :)

Iloa viikkoon, xoxo! <3