Itsenäisyyspäivä takanapäin ja tein meille herkuteltavaksi porkkanakakkua. Se on kyllä ihanaa eikä siihen varmaan koskaan kyllästy. :) Katsoimme myös Puolustusvoimien juhlan, kävimme saunassa ja nautimme kynttilänvalosta. Kynttilöitä sytytettiin paljon sodassa kaatuneiden ja sieltä selvinneiden muistoksi. Kiitoksena uhrauksesta.

Lauantaina kävimme miehen kanssa Motonetissa ja mukaan tarttui taas kaikenlaista tavaraa lyhdyistä hanskoihin. Motonetin pihalla oli hodarikoju, josta nappasimme mukaan hod dogit, joita mutustimme onnellisina pikku pakkasessa. Se oli niin hyvää, että piti kaupasta ostaa hodaritarvikkeita ja valmistaa kotona lisää. Illalla katsoimme ähkyssä nyrkkeilyä, saunoimme ja pesimme ihanan kissamme, joka oli sotkenut peräpäänsä kiinalaiseen kastikkeeseen. Tosi kiltisti antoi taas pestä itsensä ja kisusta tuli ihanan pehmeä ja pörröinen ipana! <3

Sunnuntaina pikkuiset mieheni laskivat aamulla ensimmäisen kerran liukureilla mäkeä takapihalla ja nauru senkun raikui! Päivä kului miehen moottoripyörän parissa ja illemmalla korjasin vanhan ovikranssin ja pistin sen ulko-oveen. Sitten taas saunottiin ja teki terää. Olin aivan jäässä, kun oli koko päivän kököttänyt autotallissa.

Tänään sain heti aamusta soitettua D:n neurologista ja saimme uuden ajan ensi viikolle. Sen jälkeen paketoin lahjoja ja kuuntelin joulumusiikkia. Vitsit, että tuli iloinen mieli! Huomenna on taas luvassa D:n psykiatrille menoa, viittomaopetusta ja piparinleivontaa. Olen etsinyt tänään itselleni jouluisia paitoja ja eipä niitä tästä maasta tunnu löytyvän. Hulvattomia paitoja löysin haulla Ugly Christmas shirts.. Katsokaa ja lamaantukaa! :) Minä ihastuin noihin paitoihin täysin. <3

Valmistin tänään ihanan jouluisen piparkakkutaikinan, joka tarjoaa ihanalta tuoksuvia, mausteisia hetkiä!

Jouluiseen piparkakkutaikinaan tuli:

2 dl tummaa siirappia

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 tl kanelia

2 tl inkivääriä

2 tl neilikkaa

250 g voita

2 munaa

10 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

Ensin kiehautetaan sokeri, mausteet ja siirappi. Sitten lisätään rasva ja hämmennetään niin kauan, että voi on sulanut. Annetaan jäähtyä.

Vehnäjauhot ja sooda sekoitetaan keskenään. Lisää siirappiseokseen munat ja jauhoseos. Sekoita hyvin ja peitä kelmulla. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin yön yli.

Kauli taikina n. 3 mm levyksi jauhotetulla pöydällä ja tee muotilla pipareita. Paista 200 asteessa n. 5-7 minuuttia.

Huom! Taikinan määrä on n. 1400 g.

Iloisia leivontahetkiä, xoxo