Vanhemmalla pojallani alkoi viittomakielen opetus viime viikolla ja opettaja tuli meille kotiin. Opettelimme ensimmäisellä opetuskerralla talvisanoja, joulusanoja, ruokaan liittyviä sanoja sekä pyyntöjä, käskyjä ja kehotuksia. Nyt käytämme viittomakieltä aina sanojen tukena, kun poikamme pyytää jotain. Pidän kovasti opettajastamme. Hän pysyy asiassa ja on jämäkkä.

Viikonloppuna mieheni ja minä kävimme shoppailemassa jouluostoksia ja kyllä oli kauppakeskus jossa kävimme täynnä porukkaa. Emme kumpikaan viihdy shoppailemassa, joten saimme suoritettua ostokset aika nopeasti.
Ihanan joulukuusen tilasin netin kautta ja nyt vain odottelen sen saapumista. Unicefille menee taas joululahja tai joululahjoja. Pitää shoppailla rokotepaketteja, hyttysverkkoja ja muuta tarpeellista, jotta onni ulottuu myös kauemmaksi.

Nimipäiviä olemme viettäneet jo kolmet meidän perheessämme ja neljännet tulee pian. Ostin poikapuolelleni hänen hartaasti toivomansa säästöpossun nimpparilahjaksi, minä sain suklaakonvehteja ja poikani sai eilen hämähäkkimiespehmon ja karkkia. Neljännet nimipäivät ovat miehelläni ja pitää hankkia jotain kivaa hänellekin. :)

Pojallani epäiltiin epilepsiaa, koska hän oli saanut osastojaksollaan poissaolokohtauksen. Tämän vuoksi hän kävi alkuviikosta EEG:ssä Helsingissä, mutta tänään lääkäri soitti ja kertoi ilouutisen jossa ilmoitti, ettei poikani tutkimuksissa löytynyt mitään epilepsiaan viittaavaa.

Pienellä pojallani oli tänään joulujuhla tarhalla ja oli hoitajat saaneet luotua taas mitä kauneimman juhlan! Puin W:n komeaksi laittamalla kauluspaidan, villatakin ja söpöt tummat housut. Juhla tietysti vaatii juhlapukeutumisen ja W oli oikein tyytyväinen omaan asuunsa. Vanhemmat saivat juhlan jälkeen mehua ja joulupiparia ja pienet ihmiset saivat aamupalan.

Kokeilin muuten lihaan tv-kokki Nigellan marinadireseptiä, johon tuli kuppi paksua soijakastiketta, kuppi makeaa chilikastiketta, karpalohyytelöä, klementiininmehu ja limenmehu. Voin kertoa, että marinadi on aivan loistava. Käytin sitä kanan rintafileisiin ja tuli kyllä herkkua! Suosittelen kokeilemaan!

Huomenna yritän saada aikaa kampaajalleni, leivon joulukakkuja, koska kaikki on syöty ja käväisen jälleen Helsingissä.

Iloista viikkoa kaikille!