Syksy on täällä ja edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt aikaa, koska olen ollut kipeänä. Syksyn aikana olen maannut useampaan otteeseen tarkkailussa terveysasemalla, kulkenut ambulanssin kyydissä ja päätynyt sairaalan päivystyspoliklinikalle. Flunssani yltyi pahaksi ja keuhkoissa oli jatkuvasti jotain vialla ja nyt on takana viimeisimpänä keuhkokuume nro II. Eilen kävin mittauttamassa tulehdusarvot ja viimein ne ovat laskeneet normaalille tasolle ja olen tästä tiedosta hyvin, hyvin onnellinen!

Elokuun loppupuolella D meni sovitulle osastojaksolle Hyksiin ja dg on edelleen puheen ja kielenkehityksen erityisvaikeus ja lisänä tuli diagnoosiin hahmottamisen vaikeudet. Puheen tuotto ja ilmaisu oli edelliseen vuoteen verrattuna kuitenkin selkiytynyt paljon ja se on hyvä asia. Ensi vuonna poika menee polille ja osastojaksot loppuivat tähän. Puheterapia jatkuu ja viittomatunteja määrättiin hiukan lisää. Kouluun D menee erityisluokalle ensi syksynä ja kaikki sujuu niinkuin pitääkin.

D kävi lastenneurologillakin melkein heti osastojakson päättymisen jälkeen ja pojalla oli kaikki ookoo. :) Jatkossa sitten vaan seurataan tilannetta.

Tänään D kävi Hyksissä hoitajan tekemässä näöntarkastuksessa ja ensi kuussa on silmälääkäri. Sitten ehkä tulee taukoa lääkärissäkäynneille. :)

Ennen D:n osastojaksoa ostin D:lle puhelinliittymän, joka asennettiin vanhaan puhelimeen. Poika sai soittaa joka päivä ihan itse, että on tulossa taksilla kotiin ja kaikki sujui hyvin, vaikka tätä äitiä vähän jännittikin.

Tämän syksyn aikana perheemme on kasvanut yhdellä hengellä. Kunnaneläinlääkäri oli löytänyt pari kissanpentua maalta, jotka piti pelastaa. Noh. Poikapuoleni oli toivonut omaa kissaa ja suurten vastuukeskustelujen jälkeen otimme pienen tyttökissan meille. Sitten kun poikapuoli on aikuinen, kisu siirtyy hänen mukanaan uuteen kotiin.

Uusi kissa on aikamoinen ahmatti ja kukkaruukkujen tiputtelija. On myös pissinyt minun ja mieheni sänkyyn useaan otteeseen.. Ihana se kuitenkin on ja hyvin leikkisä. Meidän Norski sai uutta puhtia elämään, kun pikkukissa saapui ja huolehtii siitä nyt kuin omasta pennustaan. :)

Tuo meidän norski, herra K oli tässä syksyllä tiputuksessa vain pari viikkoa rokotusten jälkeen. Terveys romahti yllättäen ja sitten mentiin ja kovaa kohti eläintohtoria. Se sai vaikka mitä lääkkeitä ja siltä otettiin verikokeita, joista ei ilmennyt mitään. Kotona se popsi antibiootteja ja sai kipulääkettä. Nyt vointi on hyvä ja alamme pian varailemaan jälkitarkastusaikaa. Otatan varmuudeksi uudet verikokeet, jotta voidaan varmuudella sanoa että se on nyt terve.

Näin syksyn tultua pihamme on haravoitu jo kerran ja pensaat on leikattu. Ulkolintujen syöttäminen on alkanut ja voi, niitä on paljon! Variksia käy pihalla samaan aikaan parhaimmillaan 11 kappaletta ja pikkulintuja käy valtavina parvina. Harakoita käy pari kappaletta ja myös orava käy syömässä osansa. Pääosin lintulaudalla on käynyt talitiaisia, sinitiaisia, töyhtötiaisia, varpusia ja tikka. Tuo tikka on ruskea ja aika iso enkä vielä ole saanut selvitettyä mihin tikkalajiin se kuuluu.

Ostin uuden 240-osaisen ulkovalosarjan takapihan alppiruusuun ja jotta piuha riittää kunnolla takapihalle, piti ostaa uusi jatkojohto. Pian valot ripustetaan ja takapihan pimeyteen saadaan valoa.

Hiusvärinikin muuttui syksyn tullen blondista ihanan oranssinpunaiseksi. Ensi viikolla kampaajani tulee värjäysvisiitille ja saa samalla saksia poikieni hiukset uuteen uskoon. Käyntiaika on peruuntunut jo niin monta kertaa ettei tosikaan flunssailujeni takia, mutta nyt viimein saan hiukset ojennukseen. Minulla on jo tovin odottanut tumma suklaanruskea väri kaapissa, mutta katsotaan nyt mitä kampaaja loihtii lopulta. Ehkä se yllättää minut. :)

Iltojen pimetessä näin syksyn tullen, tulee polteltua sisällä kynttilöitä ja tuikkuja tuoksulyhdyssä. Ne tuovat kivaa tunnelmaa, mutta kaipaan silti kesää. Sen tuoksuja, vihreyttä, kukkia, lintuja ja aurinkoa. Enää n. 8 kuukautta seuraavaan kesään..

Pitkän flunssakierteeni jälkeen äitini osti yllätyslahjaksi minulle hyvän yleiskoneen tällä viikolla ja kone tekee taikinat, smoothiet, raastaa ja vaikka mitä! Lisäksi hän osti ihania kakkuvuokia ja hankki toisen raapimispuun kisuille! Näistä lahjoista hyötyy kaikki perheenjäsenet ja arki helpottui taas kummasti. :)

Hankimme uuden lieden syksyllä ja nyt meillä on induktioliesi, joka on nopea ja ihanan tehokas. En vaihtaisi sitä enää mistään hinnasta vanhaan lieteen. Tässäkin perheessä on sen verran paljon porukkaa, että jo se asia, että voi laittaa uuniin kaksi pellillistä ruokaa/leivonnaisia paistumaan kerralla on luxusta! Uuni ja liesitasot kuumenevat heti eikä 15. päivä. Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

Pikkupojillani oli tarhassa ja eskarissa valokuvaus tällä viikolla ja kävimme miehen kanssa korjaamassa poikien hiuksia ennen veljesten kaverikuvausta. Nyt sitten jäämme odottelemaan valokuvia, joista tulee varmasti hyviä. W sai pukeutua hienoksi herraksi kahtena päivänä, koska hänen ryhmäkuvauksensa oli päivää aikaisemmin kuin D:n. Pikku herra ei pukeutumisesta onneksi pahastu vaan pikemminkin nauttii, kun saa olla hienona monta päivää. :)

Ulkona on tosi kylmä, joten ostin D:lle ja W:lle uudet talvihaalarit keskiviikkona ja D tarvii vielä uudet talvikengät. Vanhat talvikengät ovat taas jääneet pieniksi, mutta W:lle mahtuu vielä sentään sen vanhat talvikengät jalkoihin.

Pipot, lapaset ja kaulaliinat on kaivettu kätköistä esiin ja pesty eilen. Tämä poppoo pysyy nyt lämpimänä. :)

Nyt viikonlopun viettoon, xoxo! <3