Viikko alkoi häijyllä korvatulehduksella ja sain päivystyksestä vahvan ab-kuurin. Oli pakko käydä lääkärissä, kun en meinannut enää pystyssä pysyä, oli todella huono olo, päänsärky ja kuulo lähti. Kuulin vain suhinaa ja särinää. Luulin, että vain vasen korvani oli tulehtunut, mutta lääkäri totesi että molemmat korvani olivat tulehtuneet. Onneksi nyt viimein alkaa olo kohentua ja pahin paine päässä alkaa helpottamaan.

D oli tehnyt tarharyhmässään ihastuttavan pääsiäistipun. Vauvanruokapurkin kannen sisäpuolelle oli liimattu vihreää huopakangasta, jota oli saksilla leikattu reunoista niin, että se näyttää ruoholta. Sen päälle oli liimattu keltainen pääsiäismunista saatava lelun suojakotelo, johon oli liimattu silmät ja nokka paperista sekä taakse erivärisiä höyheniä. Tipu on tosi vekkulin näköinen ja kiva keksintö!

Kotona puhalsin kananmunia, jotta lapset pääsevät maalaamaan niitä ja nyt keittiössämme roikkuu kolme maalattua kananmunaa. Kaksi meni rikki pikku W:n käsittelyssä, mutta loput säilyivät ehjinä. Lisäsin muniin hieman kultaista glitteriä, jotta niistä tulisi oikein juhlavia.

Lauantaiksi olen suunnitellut treffejä mieheni kanssa. Tekee hyvää päästä ulos välillä ihan kahdestaan viettämään laatuaikaa oman rakkaan miehen kanssa. Nyt jopa kuulen mitä mies puhuu ab-kuurin ansiosta. Olisi ollut ikävämpää olla treffeillä, jos mies olisi koko ajan huutamassa joka asiasta ja minä huutaisin vain takaisin, että puhu kovempaa, en kuule mitään.

Pääsiäisenä keitän kananmunia, jotka jaan kiehumisen jälkeen eri kuppeihin joissa on erivärisiä karamellivärejä veden joukossa. Teen sinisiä, punaisia, keltaisia ja vihreitä munia. Keltaisia munia saa helposti myös niin, että laittaa keltaisia sipulinkuoria keitinveteen. Punasipulinkuorilla, kahvilla ja mustikallakin voi värjätä, jos ei satu kotona olemaan karamellivärejä.

Pääsiäisruokakin on päätetty ja tarvikkeet ostettu (paitsi tonnikala ja sitruunaruoho). Teemme sushia, joka on kyllä ihanaa. Yutaka-nimisellä merkillä löytyi wasabi sekä sushiriisi ja Blue Dragon merkiltä löytyi sushiin tarkoitettu riisietikka. Näitä löytyi kaupunkimme Citymarketista ja varmasti löytyy muistakin suuremmista ruokakaupoista. Nyt vielä jos mies innostuu lähtemään pojan kanssa keräämään pajunoksia, jotka koristellaan höyhenillä, on pääsiäispöytä oikein juhlava. Jälkiruoaksi teen perinteistä herkkua eli rahkapullaa, koska se on niin herkullista ja ihanaa tuoreena!

Iloista pääsiäistä kaikille ja muistakaa rakastaa läheisiänne pitkien pyhien aikana!