Tässä lupaamani key lime pie-resepti. Tässä reseptissä käytetään Key lime-nimisiä limejä, joka on siis eri lime kuin se kaupoissa yleisimmin myytävä vihreä persialainen lime. Key lime on väriltään keltainen ja se on hapokkaampi ja täyteläisempi kuin persialainen lime. Jos key limejä ei löydy, voi ne korvata persialaisilla limeilla ihan hyvin.

Toinen asia on tuo kondensoitu maito. Alkuperäinen resepti sen vaatii, mutta sen(kin) voi korvata kermalla hätätilassa. Kondensoitu maito on tiivistä ja se sisältää 45 % sokeria eli jos käyttää kermaa, pitää muistaa lisätä siihen reilusti sokeria.

Kolmas asia on, että pohjaan tarkoitettu keksi ja voimäärä riippuu siitä, kuinka pieni/suuri piirasvuoka on. Minun vuokani on halkaisijaltaan 27 cm ja tuo keksimäärä ja voimäärä riittää siihen. Jos halkaisija on suurempi, kannattaa lisätä keksi ja voimäärää.
 

Pohja:

200 g digestive-keksejä

75 g suolatonta voita sulatettuna

-Murskaa keksit pussissa murusiksi ja sekoita muruseos sulatettuun voihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle

-paista pohjaa uunissa 150 asteessa 8-10 minuuttia. Pohja ei saa ruskistua.

Täyte:

4 key limen mehu

4 kpl keltuaisia

397 g (1 prk) kondensoitua maitoa (saa ostettua esim. Lidl, suurimmat marketit)

2-3 tl key limen kuorta raastettuna

-Vatkaa tai laita kaikki täyteaineet tehosekoittimeen niin, että ensin keltuaiset rikotaan ja sitten lisätään kondensoitu maito, key limen mehu ja kuoret. Sekoita. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta 175 asteessa 10 minuuttia. Ota piiras uunista.

Marenkipäällinen:

4 valkuaista

pieni ripaus suolaa

6 rkl sokeria

ripaus vaniljasokeria

-Vatkaa munanvalkuaiset, suola ja sokerit vaahdoksi. Jos haluat tarkistaa onko marenki sopivan kiinteää, käännä kulho ylösalaisin. Jos marenki ei tipahda kulhosta, se on valmista.

-Levitä tai pursota marenki paistetun ja jäähtyneen piirakan päälle ja paista uunissa n. 8 minuuttia (niin kauan että marenki on ruskettunut).

Anna piirakan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tätä herkkua pitäisi pitää jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.

1%20%28Medium%29-normal.jpg