Kissaipanamme haku on nyt kasvattajan kanssa sovittu ja saadaan upea poikaipanamme kotiin 30. päivä! Tänään pikkuipana saa rokotuksen ja mikrosirun muiden kissaipanoiden kanssa.

Vielä on hankintoja, joita ipana tarvitsee:

Kuivaruoaksi olen päättänyt hankkia Applaws kitteniä. Siinä on 80 % lihapitoisuus, ei viljoja, siinä on anti-hairball-yhdiste, se ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, siinä on antioksidantteja ja tärkeitä rasvahappoja sekä puolukkauutetta, joka tukee virtsateitä ja ruoansulatusjärjestelmää etc! Kaikenkaikkiaan tuon pitäisi olla ensiluokkainen kuivaruoka. Kissaihmiset ovat kovasti kehuneet tuotetta, joten ostan tuota ehdottomasti, koska kissa on tärkeä ja rakas. Siksi se myös ansaitsee parasta, jotta elää pitkän ja terveen elämän.

Kissanhiekka-asiassa olen arponut nyt eri tuotteiden välillä ja päädyin Extreme classic-mikrohiekkaan. Pikkuipanamme kasvattaja ja ystäväni suositteli sitä, joten täytyy kokeilla! Hiekan pitäisi ainakin paakkuuntua hyvin, olla riittoisaa ja pitää hajut poissa. Miinustakin kuulemma tuotteessa on. Hiekka on niin pienirakeista, että se leviää helposti kissantassujen mukana ympäriinsä, mutta en minä tuosta stressiä ota, koska onhan meillä imuri.

Kolmas asia minkä ajattelin hommata kisulle on kunnon tukeva raapimispuu. Norjalainen metsäkissa kasvaa sen verran isoksi, ettei mikään heppoinen raapimispuu käy. Netin verkkokaupoissa on ollut ihania raapimispuita, mutta niiden pohja ei ole ollut tukevan näköinen. Etsintä siis jatkuu..

Pikkupojat odottavat pikkuipanan saapumista kovasti. Katselemme joka päivä kissanpentujen kuvia ja laskemme päiviä kissaipanan hakupäivään. Eli tää on vähän niinkuin joulu lapsille ja myös meille isommille! :)

Tein jo uuden ovikyltinkin ulko-oveen. Siinä lukee: Here lives (sukunimet) & one very spoiled cat. Kyltissä on huopasydämiä ja maalattu kissa tekstin lopussa. Teksti on kirjoitettu mustalla valkoiseen pohjaan. Lopulta ympäröin kyltin ruskealla narulla ja kiva siitä tuli kaikessa koruttomuudessaan, vaikka ajattelin ettei niin vähillä tarvikkeilla saa mitään aikaan.

Sitten pojan asioihin.. D on saanut kolme yötä nyt pahoja yöllisiä kauhukohtauksia eli pavor nocturnuksia. Poika ei ole herännyt edes kauhukohtausten aikana ja huutaa niin kovaa kuin pystyy, potkii, lyö ja heittäytyy maahan. Tänään poika on tarhassa pikkuveljensä kanssa, mutta huomenna saavat olla kotona. Juttelin jo puhelimessa kauhukohtauksista tarhan hoitajille. Lapsia koskevissa asioissa pitää olla aina avoin ja rehellinen. Se auttaa kaikkia lasta hoitavia osapuolia ymmärtämään mistä lapsen erilainen käytös voi yhtäkkiä johtua. Toki voi olla, että poika jännittää jo tulevaa osastojaksoa ja yölliset kauhukohtaukset johtuvat stressistä, mutta pitää nyt katsoa onko kyse siitä ja jatkuvatko kohtaukset. Toivottavasti "pidempi loma" lepoineen auttaa ja kauhukohtaukset loppuvat.

Lopuksi puutarhanhoitoon. Meille pitäisi pian tulla metsurit puunkaatohommiin. Toivottavasti ensi viikolla takapihan männyt ovat matalana eikä tarvitse jännittää koska joku myrsky kaataa männyt talon päälle.

Nyt lähden unelmoimaan kissaipanasta, xoxo!