Mukava viikonloppu takanapäin! Talvi saa väistyä kevään tieltä, vaikka eilen oli aamulla satanut lunta. Nyt eilinen lumi on jo sulanut ja ihana aurinko paistaa! :)

Perjantaina pienimmällä miehelläni alkoi taas suolisto-ongelmat. Kivut olivat kovat ja poika itki, huuti sekä lopetti syömästä, koska suoleen oli TAAS tullut tukos. Lääkkeitä meni hurjasti ja vasta lauantaina tukos saatiin pois. Sen jälkeen poika oli taas yhtä hymyä ja aurinkoa! Siltikin, nyt riitti. Pojan ihoon on tullut ihottuma-alueita ja suoli on jatkuvasti tukossa, joten lääkärit saavat selvittää onko kysymyksessä kaikkien kotimaisten viljojen allergia niinkuin veljellään. Samat ovat oireet.

Perjantaina rakas mieheni toi minulle töistä tullessaan ihanan kaksivanaisen perhosorkidean, joka on pääväriltään vaaleanpunainen, mutta kukissa on myös keltaista ja valkoista. Edellisen kolmevanaisen purppuranpunaisen perhosorkidean sain häneltä Naistenpäivänä. Mieli piristyi tuosta kauniista lahjasta kummasti ja nyt molemmat orkideat näyttävät ihanilta keittiön kukkalaudalla tuoden keittiöömme kesän!

Lauantaina kun pikkumieheni oli kunnossa viimein, menimme mieheni kanssa treffeille ravintolaan. Kävimme tällä kertaa Amarillossa. Söimme beef pocketit, joissa oli viskiöljyllä maustettua ylikypsää naudanlihaa, papusalsaa, creme fraichea ja salaattia tortillan sisällä ja lisukkeena oli ranskalaisia perunoita ja tulista habanerodippiä. Oli todella hyvää ja habanerodipissä oli kivasti piristävää potkua. Jälkkäriksi otimme Rocky road sweetiet elikkä suklaaleivokset joissa oli vaahtokarkkia ja pähkinää. Kyytipoikana oli espressot. Tuo leivos on ihanan suklainen ja tahmainen, mutta ah niin taivaallinen.. Syönnin jälkeen kävimme pikaostoksilla ja ostin itselleni suuren mustan hellehatun. Sellaisen jossa on iso lieri. Hattu on hauska ja muistuttaa vanhojen elokuvatähtien kesähattuja. Lisäksi ostin itselleni vaaleanpuna-mustan ulkoilupuvun, joka on tosi nätti ja tyttömäinen.

Sunnuntaina kävimmekin sitten ostamassa sandaaleja. Minun omissani on vaaleanpunaista ja mustaa ja ne on supersöpöt! D:n sandaaleissa on mustaa, harmaata ja neonvihreää. Pikku W sandaalit joutui tilaamaan netistä, koska sandaalivalikoima kaupoissa oli olematon ja oikeaa kokoa ei löytynyt sitten millään. Olin aivan rättikuitti kun pääsimme kotiin, vaikka emme edes shoppailleet pitkään. Nooh, kotona netistä tilailimme sitten vaatteita, päivärepun reissuun ja sandaaleja. Edellinen tilaus on vielä tulematta, mutta tulevat varmasti joko tänään tai huomenna. Odotan NIIN vaaleanpunaisia mekkojani...

Eilen maanantaina leikattiin pojiltani hiukset. W:llä olikin jo ihanan pitkät, joista tykkäsin hirveästi, mutta kun helteeseen ollaan menossa, on pojilla helpompaa jos hiukset ovat lyhyet. Reittisuunnitelmat ym. on lyöty miehen kanssa lukkoon ja olemme yksimielisiä paikoista ja tekemisistä eri paikoissa. Liikaa emme suunnittele, koska matkassa pitää aina olla mukana pussillinen seikkailumieltä. Juhlistimme päätöksiä syömällä nepalilaista ruokaa, joka on aina yhtä namia.

Tällä hetkellä elimistö huutaa vitamiineja, joten teen illalla kunnon smoothiet, joissa on ns. superfoodia mukana. Tämän jälkeen kroppa kiittää!

Smoothieen tulee:

0,5 l maitoa tai maustamatonta jogurttia, tölkki kookosmaitoa, 200 g mustikoita, banaani, 2 rkl Maca-jauhetta, 5 rkl kaakaonibsejä, 4 rkl hamppuproteiinijauhetta, 1 rkl Ashwagandha-jauhetta sekä ananasta oman maun mukaan.

Tässä pieni tietopläjäys Macasta, kaakaonibseistä ja Ashwagandhasta:

Maca on Perun Andeilla kasvava ravintokasvi ja se sisältää mm. proteiineja, kuitua, B1-, B2- ja C-vitamiinia, rasvahappoja ja kasvisteroleja sekä mineraaleja. Macan on sanottu nostattavan suorituskykyä. Huom! Macaa ei suositella hormoniperäisiä syöpiä sairastaville. Maca maistuu mielestäni hiukan kermaiselle ja pehmeälle. Kaakaonibsit ovat kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja. Raakakaakao sisältää 1200 aktiivista ainesosaa ja 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja. Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia rautaa, kuparia, kromia, sinkkiä, tryptofaania ja C-vitamiinia eli se on todellista Jumalten ruokaa edelleen. Kaakaonibsit maistuvat mielestäni tietysti kaakaolle, mutta happamalle ja vaatii seurakseen jotain hieman makeahkoa hedelmää. Hamppuproteiinijauhe sisältää 50 % proteiinia, 21 % kuituja sekä runsaasti erilaisia rasvahappoja. Sitä voi lisätä palautusjuomaan urheilusuorituksen jälkeen. Mielestäni hamppuproteiini maistuu hyvälle. Maku on pehmeä ja hieman pähkinäinen. Ashwagandha eli rohtokoiso on 1-2 m korkea pensas, jonka juurista jauhetaan jauhetta, joka vahvistaa hermostoa, on rauhoittava ja poistaa tukkeutumia. Sitä käytetään lisäämään seksuaalista halukkuutta ja hoidetaan vaihdevuosivaivoja. Kasvin aineosat lisäävät serotoniinin tuotantoa aivoissa, mikä edesauttaa hyvänolon tuntemuksiamme. Sillä on myös antioksidanttisia ja suorituskykyä parantavia vaikutuksia. Ashwagandha tuoksuu mielestäni hyvin voimakkaasti yrteille, mutta maku on mieto ja muistuttaa eniten jauhoja.

Näitä kaikkia voi käyttää pirtelöissä, puuron joukossa tai jogurtin joukossa. Virkistävää viikkoa kaikille!