Sunnuntaina oli Isänpäivä ja meidän rakas isukki sai nukkua jopa yhdeksään asti, kunnes Daniel ei enää malttanut olla herättämättä isiä, koska halusi antaa lahjan ja päästä syömään kinuskikakkua. Kaikki lapset menivät samaan aikaan herättämään isiä ja pikku Wilbert oli kyllä ylisuloinen taapertaessaan myös isin luo lahja ja kortti sylissään. :) Isommat lapset antoivat oman lahjan ja korttinsa ja pienemmät omansa. Poikapuoli lupasi kortissaan isille hieronta-lahjakortin itseltään ja toteutti myös hieronnan aamulla hieromalla isin niskaa ja selkää. Tuo oli oikein kiva lahja! Olin tehnyt tortillan aamupalaksi ja jälkkäriksi oli kinuskikakkua, johon olin kirjoittanut keltaisella koristegeelillä isolla "isi" sekä korvapuusteja. Tekemäni kakku oli todella hyvää ja pian jo aamutoimien jälkeen puoliltapäivin suuntasimme mieheni isän luokse, joka sai lahjan ja lapsilta kortit. Söimme lisää ja pian olin överiähkyssä.. Kotona sytytin kynttilät ulos oman rakkaan isäni muistoksi ja vaarini muistoksi. Mieheni vei sillävälin lapsipuoleni heidän äidilleen. Toivottavasti he mustivat isäpuoltaan jotenkin Isänpäivänä. Olen kuitenkin kuullut, että hän hoitaa lapsia hyvin, leikkii ja ostelee ruokaa sun muuta ja juuri siksi olisi hyvä, että häntä muistettaisiin jollain tavalla. Meillä Isänpäivä sujui kivasti ja mieheni oli iloinen ja hellitty. :)

Alkuviikko on mennyt hyvin. Pikku-Wilbertillä oli eilen tiistaina vasu-keskustelu eli varhaiskasvatussuunnitelma-keskustelu. Täyttelin siihen liittyviä papereita jo maanantaina, kun sain paperit tarhasta. Keskustelussa tuli ilmi, että ollaan kotona samoilla linjoilla tarhan kanssa ja kotona on sama rytmi kuin tarhassa. Mielestäni lapsilla pitää olla samat rutiinit, jotta tuntevat olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi. Wilbertin ryhmän hoitajat ovat kaikki aivan mahtavia, lapsirakkaita ja ammattitaitoisia ihmisiä. Minulle on tärkeää, että myös Wilbert pitää heistä aivan suunnattomasti ja menee heidän luokseen aina iloiten. :) Samoilla linjoilla jatketaan siis eteenpäin. :) Tulee siunattu olo, kun omat lapset ovat saaneet noin hyvän hoitopaikan mahtavine hoitajineen. :) Ensi viikolla on vuorossa Danielin vasu-keskustelu.

Daniel on nyt tehnyt selväksi, että haluaa ehdottomasti rekan tai traktorin tai kaivinkoneen kyytiin. Yritin eilen sanoa, ettei se nyt ole mahdollista ja Daniel alkoi itkemään toivottomana. Sitten musitin, että onhan minun oma veljeni toimitusjohtajana Volvolla, joten eikun soitto Danielin enolle ja pistetään asia järjestymään. Pelkkä sana Danielille, että eno ehkä pystyy järjestämään tämän riitti niin, että naama venähti suureen hymyyn. No pakkohan minun on lupaukseni pitää ja soittaa tänään veljelleni. Toivon että Danielin huviajelu onnistuu.. :)

Daniel on myös erittäin kiinnostunut tähdistä, jotka iltaisin tuikkivat ihanasti taivaalla. Lupasin opettaa tähtikuvioita silloin kun isi on iltavuorossa. Puemme vaan kunnon toppavaatteet päälle ja sitten vaan pihalle katselemaan. Pitää ottaa kuvakommunikaatiokansio mukaan, jos sieltä vaikka löytyisi jotain apua tai sitten pitää vaan tulostaa tähtikuvioita ja liimata niitä kuvakommunikaatiokansioon. :)

Eilen kävimme myös K-raudassa tilaamassa uudet tikkaat kiinnityssarjoineen taloon, koska viime talvena kaikki tikkaat hajosivat: katolta tuli alas lapetikkaat ja seinätikkaat irtosivat ja vääntyivät- kiitos lumen.. Toivottavasti tänä talvena lunta ei tule kuin ihan vähän.

Olen kovasti etsinyt heprenkielen opettajaa tästä kaupungista, koska haluan aloittaa uuden kielen opiskelun. Heprea on mielestäni aivan ihana kieli. Äitini osaa hepreaa, mutta hänellä ei riitä aika opettamiseeni. Hän kertoi, että heprea kielenä ei ole kieliä opiskelleelle hirveän vaikeaa. Se on kuulemma helpompaa kuin saksan kieli. Mistä ihmeestä saan opettajan? Nyt kun ei ole opettajaa vielä löytynyt, on pakko ostaa pari opetus CD:tä ensihätään, mutta niillä tiedoilla ei vielä pitkälle pötkitä..

Kaupasta löysin jotain ihanaa (taateleiden ja viikunoiden lisäksi), nimittäin Fazerin Joulusuklaata, jossa on piparinpaloja, mantelia ja hedelmäpaloja. Tuo on jotain aivan taivaallista herkkua! :) Tämä suklaa on ollut lempisuklaani siitä lähtien, kun se tuli markkinoille. Harmi vaan, että sitä saa vain vähän ennen joulua ja sen jälkeen. Minä voisin syödä sitä ympäri vuoden! :)

Nyt lenkille ja sitten hakemaan lapset tarhasta. Illalla nautiskellaan Joulusuklaasta..