Raparperi ansaitsee paikkansa herkkujen maailmassa ja koska pakastimemme oli aivan täynnä ja jääkaapissa komeili smetanapurkin puolikas joka piti käyttää, päätin leipoa viime maanantaina raparperipiirakkaa, josta tuli taivaallista. Kaikki mikä on valmistettu raparperista on taivaallista. :)

Raparperipiirakka:

pohja: 200 g voita, 1 dl sokeria, 1 muna, 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria

täyte: 1,5 litraa raparperinpaloja, 1/2 prk smetanaa, 1 dl maitoa, 2 munaa, 1-2 tl vaniljasokeria, 1 dl sokeria. Raparperien keittämiseen siirappia ja sokeria oman maun mukaan.

Ensin vaahdotetaan voi ja sokeri, jonka jälkeen lisätään muna edelleen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Levitä taikina ison piirakkavuoan pohjalle niin, että taikinareunat jätetään koholle.

Keitä raparperit vedessä, sokerissa ja siirapissa (raparperit menevät kasaan) ja lisää ne piirakkavuokaan taikinan päälle siivilöimisen jälkeen. Sen jälkeen sekoita smetana, maito, munat, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada seos raparperien päälle. Tämän jälkeen ylijäänyttä taikinaa voi halutessaan laittaa levyinä piirakan päälle (paiston aikana tekee kannen piirakan päälle). Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia. :)

Tein lisäksi pannukakkuja tiistaina ja Milla Magian haarukkaleipiä torstaina. :)

Torstaina oli rankka päivä. D:lla oli unipolygrafia ja klo 13 asetettiin päähän elektrodit. Poikaa pelotti vietävästi ja hän huuteli ja itki (minut tapetaan, koska tämä loppuu, ei minun silmiini niitä, minä kuolen yms). Rauhoittelimme hoitajien kanssa pientä miestä, mutta se toimi vain hetkellisin ajoin. Poika sai johdollisia elektrodeja turvaamaan verkkomyssyn, joka näytti turbaanilta pojan päässä. Tämän jälkeen poika sai hoitajilta hienon oranssinpunaisen leikkiauton lahjaksi reippaudesta. Poika sai kasattua itseään hieman, kun sai jotain kivaa lahjaksi. Seuraavaksi elektrodien toimivuus testattiin ja siinäkin tuli itku. Poika oli aivan loppu, kun lähdimme Lastenlinnasta kotiin.

Pakko silti sanoa, että hoitajat olivat kaikki oikein mukavia sekä asiallisia. He hoitivat hommansa ripeästi ja sitä tarvittiinkin panikoivan lapsen kanssa. D oli katsellut videota netistä ennen sairaalaan menoa ja tiesi kyllä ettei elektrodien kiinnitys satu, mutta pelkäsi silti. Kyseessä oli uusi tilanne, uudet ihmiset ja oudot välineet. Neuvona siis kaikille on, että katselkaa videoita tutkimuksista aina ennen tutkimukseen menoa, jotta lapsi ehtii valmistautua jollain tasolla henkisesti.

Kotona poikaa kutitti päähän ja yritin kovasti tsempata, että enää niin ja niin monta tuntia nukkumaanmenoon. Yritin kertoa että kutina menee ohi. Hieman auttoi.

Illalla mieheni eli pojan isä lähti yöksi pojan kanssa takaisin Lastenlinnaan, jossa tutkimuksen piti alkaa klo 21. Yö oli mennyt pojan heräillessä pariin kolmeen otteeseen. Mieheni soitti minulle jo klo 6.15 perjantaina ja aloin laittamaan aamupalaa kotiintulijoille. Tein pekonia ja munia sekä valmistin kylvyn D:lle. Hiuksia hangattiin shampoolla ja hoitoaineilla useaan kertaan ennenkuin hiuksiin jämähtänyt geeli saatiin irrotettua. D oikein nautti päänahan hieronnasta, mutta kukapa ei nauttisi siitä. :)

Perjantaina D löysi pihaltamme metsäsittiäisen, joka on nyt lemmikkinä. Piti tarkistaa netistä, mikä kuoriainen on kyseessä ja mitä se syö. Poika ruokkii lemmikkiään nyt sienillä, jonka pitäisi olla sopivaa ravintoa. Hän on lisännyt myös sittiäisen "kotiin" lehtiä ja kukkia. Ihania nämä pojan lemmikit..

Lauantaina oli upea aurinkoinen sää ja tuli pestyä pyykkiä urakalla, jotka sai ulos kuivumaan pyykkinarulle ja telineeseen. Illalla sitten oli MM-jalkapallon pudotuspelit ja Brasilia vs. Chile. Suurena Brasiliafanina oli onni, että Brasilia lopulta voitti 3-2.

Sunnuntaina taas sadepäivä ja ruoaksi tein Rock cola pork loin-pihvejä ja vohveliperunoita sekä aurinkosalaattia. Ei tarvitse varmasti edes kertoa kuinka hyvää tuo oli. :)

Tänään jossain välissä valmistan joko marjapiirakkaa tai lisää raparperipiirakkaa. Siis sitten, kun lasten meno rauhoittuu hieman ruokailun ja ulkoilun jälkeen.

Ihanaa viikkoa, xoxo!