Linnut, rakkaat ystäväni ovat lisääntyneet huimaa vauhtia lintujen ruokintapaikallani. Uusia tulokkaita ovat käpytikka, mustarastaat, räkättirastaat, harakat, varikset ja närhiäkin on tullut lisää sekä varpusia. Varikset olen ristinyt Kalleksi ja Alpoksi. He pitävät järjestystä yllä ja suojelevat muita ruokailevia lintuja. Alpo on ottanut rajusti ilmassa yhteen muiden varisten kanssa ja sillä onkin höyhenpeitteessä selvästi näkyvät taistelujäljet. Kalle ja Alpo ovat todella fiksuja variksia, sottapyttyjä ja maassa olevien siemenkuppien varastelijoita. Alpo opetti yksi päivä Kallelle tempun: ensin nostetaan tuore omenanpala lautaselta, jonka jälkeen omenanpalaa pyöritetään nokan avulla hetki toisen kupin siemenseoksessa ja täydellinen vilja-hedelmävälipala on valmis syötäväksi! Kalle seurasi Alpon touhuja ja matki oppien tempun heti. Varikset ovat kyllä aivan liian vähän arvostettuja lintuina. Ne pöllyttävät muut linnut fiksuudellaan 5-0.
Ihanaa on linnuista huomata yksi asia: pienistä pidetään aina huolta! Kun pikkuruiset sinitiaiset saapuvat syömään pakkasella, isommat antavat tilaa heti. heart

29.11.12 pääsivät omat kissani ja vanhat koirat viimein haudan lepoon. Seuraavana päivänä lumi peitti maat ja haudalle laskeutui valkoinen lumipeite. Floristi teki eilen taitavilla käsillään kauniin koristellun sypressin haudalle. Latvaan tuli kultasuihketta, multaan kiinnitettiin kullattuja käpyjä ja niiden viereen tuli punakultainen kangasrusetti ja ruukun päälle laitettiin vielä punainen kangas. Sypressistä tuli todella kaunis ja homma kävi floristilta käden käänteessä!

Jouluisia juttuja olen alkanut valmistelemaan. Olen valmistanut piparkakkueläinmetsän pienten poikieni toivomuksesta, leiponut pipareita ja tehnyt ikkunaan silkkipaperista ja mustasta pahvista varpusen, punatulkun, sinitiaisen ja talitiaisen sekä langoista ja pahvista valmistin lankapunatulkun (keskelle pahvia tuli siis hapsupallo), jonka laitoin ikkunaan roikkumaan. Askartelu oli hauskaa ja rentouttavaa. 
Omat pienet poikani ja poikapuoleni leipoivat yhdessä pipareita ja hyviä tuli. Itseasiassa niin hyviä, että ne pian katosivat leipojien suihin. Ei pääse tässä talossa piparit vanhenemaan! :)

Poikapuoleni teki elämänsä ensimmäisen kerran lumikolalla lumityöt ja teki kyllä tarkkaa jälkeä. Sai palkinnoksi peliaikaa tietokoneella, joten ei tarvinnut kahdesti pyytää hommiin. :) Tänään leivomme yhdessä joulutorttuja ja veikkanpa ettei nekään pääse vanhenemaan.. :)

Omalla pojallani oli tarhassa tänään joulujuhla, josta oli tehty mitä kaunein tapahtuma jälleen kerran. Minä ja mieheni menimme molemmat katsomaan juhlaa. Lapset esittivät hienoja musiikkiesityksiä ja lopussa oli piirileikki, johon vanhemmat pääsivät mukaan. Hienosti meni esitykset kaikilta lapsilta, vaikka näki että kaikkia kovasti jännitti. Juhlan loputtua vanhemmat saivat glögiä ja pipareita ja pienet ihmiset aamupalansa. Oli onnistunut juhla! :) Ensi viikolla onkin sitten meidän 2 ween juhla! Odotan kovasti mitä pienet ihmiset esittävät. :)

Ihanaa kun joulu lähestyy ja on lunta maassa! Olen niin jouluihminen kun olla voi ja nyt saa puuhailla kaikkea kivaa ja on todella energinen olo. Tällä viikolla lähetän joulukortteja valtavan pinon ja vuorossa on viikonloppuna paljon leivontaa joulua varten. Leivon taatelikakkuja, hedelmäkakkuja, pipareita jotka koristellaan ja joulutorttuja. Vieraita saapuu viikonloppuna muutenkin, joten leivonta-aika osuu ihan nappiin.
Isommalle pojalle tulee viittomakielen opettaja perjantaina ja se jos mikä on hieno juttu! Aina pitää opetella jotain uutta, pysyy mieli virkeänä! :)

Jouluiloa ja intoa kaikille! heart