Keskiviikkona ollaan nyt sitten palattu Thaimaan lämmöstä tänne kylmään pohjolaan. Jet lag painaa vieläkin päälle ja päiväväsymys on melkoinen, mutta kyllä tämä tästä tasaantuu. 

Matkalla oli lämmintä ja ihanaa, tosin lasten kiukuttelultakaan ei vältytty. Kuria piti pitää jokaikiselle lapselle vuorotellen. Kova ikävä on jo kookospalmuja, viidakkoa, sammakonkurnutusta ja sirkkojen siritystä. Ystäviäkin sain taas ja osan kanssa kirjoitellaan sähköpostitse, kunnes tavataan jälleen.

Kävimme eläintarhoissa, jotka olivat pikku W:lle valtava elämys. Oli kirahveja, virtahepoja, sarvikuonoja, kissapetoja, apinoita ja vaikka mitä! Meri oli aina kaunis ja sain kerättyä hieman simpukoita matkamuistoksi. Kävimme norsuajelullakin viidakossa, vesiputouksella, kauniissa puutarhapuistossa, jossa oli krokotiilejä ja tietysti uimassa. D oppi sukeltamaan ja matkan yksi kohokohta oli, että häneltä lähti ensimmäinen alahammas. W rakasti vettä myös ja altaassa oleminen oli hänelle tärkeää puuhaa. W viihtyi Buddhatemppelissä eikä olisi halunnut lähteä sieltä pois. Opetin hänet istumaan oikealla tavalla Buddhan edessä ja munkit seurasivat poikaa tarkkaavaisesti kauempaa. Thaimaassa osa munkeista poltti tupakkaa temppelialueen sivustalla, vaikka temppelialueella oli kieltomerkki tupakalle ja viinalle.. Se oli kieltämättä hieman hassua. Munkeilla on toki myös matkapuhelimet, joita voi käyttää seurusteluun, mutta matkanteon he suorittavat vanhaan malliin menemällä teiden reunoille odottamaan, että joku ottaa heidät kyytiin.
Me pyysimme vihkiseremoniaa tai pikemminkin siunausta avioliitollemme, koska olemme jo naimisissa. Itse seremonia kestää pari tuntia ja hinta oli muualla kuin temppelissä sen 25 000 THB, koska se sisältää ruuat vieraille, koristelut ja kaiken mahdollisen eli myös munkkien "palkan". Munkkeja on aina pariton määrä kun siunaaminen tapahtuu ja tuo summa on tosiaan tarkoitettu vain pienelle vierasmäärälle. Temppelissä siunaaminen on halvempaa. Munkilla on vieressään rahalaatikko, johon laitetaan rahaa kiitoksena. Munkkien laulu on lamauttavan kaunista, joten kannattaa aina hiipiä paikalle kuuntelemaan, jos siihen on mahdollisuus.

Kotona 13. päivä täytti pikku W suuret kolme vuotta! Hän sai lahjaksi Angry birds t-paidan, pienen pehmoisen muumipapan, muumipappamukin, eläinaiheisen ruokailuvälinesetin, solmion, karkkia, rahaa, batmanpyssyn ja pienen leikkimoottoripyörän. Tein hänelle marsipaanista Muumilaakson mörön kinuskikakkuun, koska hän lopulta halusi mörkökakun. Ensin kakun piti olla Batman-Spiderman kakku, mutta mieli muuttui. Hän rakastaa kynttilöiden puhaltamista ja yhdellä puhalluksella sammui kaikki kolme kynttilää ja poika oli ylpeä itsestään. :)

Eilen grillattiin kesän ensimmäinen satsi herkkuja ja oli hyvää! Olin unohtanut jo kuinka ihania ovat ovat grillatut maissintähkät ja liha. :)

Pihalla on kukkineet melkein kaikki kukat ja puut. Hieman harmittaa, että minulta jäi väliin omenapuiden ja kirsikkapuiden kukintavaihe, mutta sitä ei ollut kuulemma kestänyt kuin pari päivää helteiden takia.

Tänään tulee taas viittomaope ja opetellaan lisää viittomia. Loppuviikosta on juhannus ja juhlistamme sitä rakkaan perheen kanssa grillaillen herkkuja. :)