Ruokarikas ja rakkaudentäytteinen juhannus on ohi. Juhannuksessa on parasta se, että voi herkutella tuntematta minkäänlaista syyllisyyttä syömisestä ja nauttia rakkaiden ihmisten seurasta, perheestä ja parisuhteesta!

Juhannusaattona tein aamupalaksi taivaallisia ja ihanan muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja, joiden valmistaminen sujuu minulta vaikka silmät kiinni. Amerikkalaiset pannukakut ovat helppoja tehdä ja lapset pitävät niistä varmasti. Parhaimpia ne ovat hunajan tai vaahterasiirapin kanssa, mutta erilaiset hillotkin sopivat niiden kanssa aivan loistavasti.

Päivällä mieheni toimi grillimestarina ja söimme mehukasta lihaa, makkaroita, maissia, uusia perunoita ja salaatteja. Välipalana söimme nachoja ja tulista salsaa. Sitten hetki lepoa ja lisää ruokaa.

Pikku W ja minä haimme koivunoksia juhannussaunaa varten ja saimme oikein kauniin vastan aikaiseksi. Mikä onkaan juhannussaunassa ihanampaa kuin raikas koivun tuoksu? Se on nautinto vailla vertaa! Pienet pojatkin nauttivat juhannuksesta ruokineen ja saunoineen. He saivat leikkiä pihalla mielin määrin, joten uni tulikin illalla molemmille helposti.

Illalla joimme miehen kanssa vielä kuohuviiniä ja katsoimme leffan. Juhannuskokkojen katselun jätimme muille. Minä ja mieheni teimme juhannustaikoja toisillemme mieluummin.

Juhannuspäivänä grillailimme lisää ja leivoin pipareita. Käytin pipareissa rakastamaani kanelia mausteena ja pipareista tulikin oikein maukkaita. Mielestäni suomessa kanelia käytetään mausteena aivan liian vähän ja se mielletään täällä jouluun kuuluvaksi, vaikka kanelia voi käyttää ruuanlaitossa ja kahvin maustamisessa sekä erilaisissa jälkiruoissa. Kaneli antaa ruualle eksoottisen ja pehmeän säväyksen ja se on ihana lisä kahvissa.

Illalla saunoimme jälleen raikkaassa koivun tuoksussa ja sen jälkeen olimme hierontaa miehen kanssa ja samalla kuuntelimme rentouttavaa musiikkia. Hyvä seksielämä on osa loistavan suhteemme perustaa ja juhannus tosiaan oli rakkautta pullollaan. Se, että osaa nauttia elämästä ja ruuasta, pitää mielen virkeänä ja rypyt loitolla! 

Tänäänkin olemme grillailleet ja istuneet ulkona nauttien auringosta. Linnunpönttöönkin on tullut asukkaita ja emolintu ravaa jatkuvasti edestakaisin pöntöltä metsään ja takaisin pöntölle. Tänäänkin saunomme ja alan pian paistamaan lettuja, joita nautimme jäätelön ja kahvin kanssa. Ah tätä ihanaa, makeaa elämää!