Tässä sitä nyt taas ollaan flunssassa, väsyneenä ja rähjääntyneenä. Kuume korkealla, silmät vuotaen ja tukkoisena. Sama koskee pieniä poikiani. Sitä ei tässä tilassa jaksa välittää miltä näyttää ja kulkee kulahtaneissa verkkareissa, vanhassa villapaidassa, villasukat jalassa ja hiukset harjaamatta, mutta mitä väliä. Kipeänä saakin olla räjähtänyt.

Eilen lapset pyysivät että virittäisin ulos tonttuvalot eli sinisen ulkovalosarjan ja tämä mamma sitten kuumeessa kävi ne virittämässä ja samalla laitoin ulkolyhtyihin kynttilät palamaan. Lapset ilahtuivat kovasti tonttuvaloista ja kävivät kurkkimassa valoja saunan ikkunasta monta kertaa illan aikana. Kun mieheni tuli töistä kotiin, pikku W ryntäsi vauhdilla isin luokse ja ensimmäisenä ilmoitti: tonttuvalot, isi tonttuvalot! <3

Saunailtoinamme sytytän myös takapihalle lyhdyn ja sekin on lapsille tonttuvalo. Tuo takapihan lyhty on lapsille merkkinä siitä, että tontut ovat alkaneet jo liikkumaan..

Lapset alkavat odottaa täällä Joulupukkia jo syys-lokakuussa ja koska jouluun ei ole enää montaa kuukautta, he lukevat Mauri Kunnaksen Joulutarinoita, katsovat elokuvina Joulupukkia ja noitarumpua sekä Napapiirin pikajunaa.

Olen kipeänä yrittänyt jaksaa edes vähän neuloa W:lle kaulaliinaa, johon tulee keltaisia, vihreitä, oransseja ja punaisia raitoja. En vaan jaksa neuloa kuin pari riviä ja sen jälkeen työ joutuu taas hyllylle lepäämään.

Kaapokissa on perheessämme ainut, joka ei ole kipeä ja sillä pienellä ihanalla ipanalla riittää virtaa ja leikkihaluja. Olen tehnyt öiden leikkejä varten Kaapolle puuhatötterön wc-paperirullasta. Sen sisään laitetaan herkkunameja ja rullan päät käännetään sisäänpäin niin, että vain pienet kolot jäävät päätyihin. Kissa joutuu puuhailemaan aika kauan ennenkuin saa namejaan tötteröstä. Tuo estää yöllisiä ravauskohtauksia ja jos vanha tötterö rikkoontuu, saa uuden tötterön tehtyä käden käänteessä. :)

Kaapolla on unilelukin. Joka yön jälkeen löydän sängystämme valko-musta-pinkin karvahiiren. Luulin aluksi että tuo oli sattumaa, mutta nyt ajan kanssa on huomattu, että se on pienen karvakasamme rakas unilelu. :)

Tänään illalla on luvassa koivuntuoksuinen sauna, leffan katsomista rakkaan miehen kainalossa sekä paaaaljon teetä ja hunajaa. <3