Tänään aamulla tuli loistava ohjelma kolmoselta. Studio55 käsitteli ihmisiä, joilla on puhumisen kanssa ongelmia tai joiden puhe on epäselvää. Puhumisen apuvälineinä oli ohjelmassa esittelyssä kuvakommunikaatiokansio, tietokoneella oleva ohjelma ja kuvaohjelma, johon voi itse kerätä sanoja ja lauseita. Tuo ohjelma puhui ääneen sanat ja lauseet. Tv ohjelman voi katsoa netistä jälkikäteen, jos vain aihe kiinnostaa.

Juttelin tänään äitini kanssa ja hän suunnittelee uuden Mercedes-Benzin ostoa. Mikäs siinä kun hänellä on rahaa. Minä voin vain kateellisena ihailla. Äitini on aina tykännyt hyvistä, hienoista ja turvallisista autoista ja sen tykkäämisen peri isältään. Minäkin tykkään hienoista autoista, mutta minulla ei ole varaa uusia Mersuja hankkia. Ehkä joskus.. Ehkä joskus..  :)

Tiistaina kävimme taas D kanssa Hyksissä allergia-asioiden takia ja tutkimukset jatkuu edelleen. Vielä 2 kertaa on taas käyntejä tullut lisää ja siinä välissä on lääkäriaika kotikaupungissa. Naureskelin jo miehelle, että kohta me muutamme Helsinkiin johonkin Meilahden sairaalan läheisyyteen. Siitä olisi kiven heitto kaikkiin Helsingin sairaaloihin, joissa käymme tutkimuksissa.

Tänään pienet pojat ovat kotona. Ärhäkkä syyspöpö on tarttunut kaikkiin. Pienet ja minä olemme kuumeessa ja miehellä on huono olo, tytärpuoli köhii ja poikapuoli oli myös yskivä ja niiskuttava, kun meni leirikouluun tiistaina. Hän soitti eilen ja kertoi saavansa hoitaa pupua. Kaikilla lapsilla on joku eläin vastuullaan ja tuo on minusta kiva idea.

Toivottavasti koko syksy ei taas mene lapsilta ja aikuisilta flunssien sairasteluun. Viime vuonna lapset olivat jatkuvasti jossain flunssassa ja jouduin pitämään heitä aika paljon kotona, ettei muihin tarhan lapsiin tartu taudit.

D:lla alkaa taas viittomien opiskelu ensi viikolla. Mahtavaa, että jatkoa sai näin nopeasti putkeen. Iso kiitos kuuluu vammaispalvelulle, joka hoiti päätöksen ripeästi. :)

Minun pitäisi leipoa pojalle allergialeipiä, mutta veto on aivan pois. Hyvä kun jaksaa perussiivoukset ja lastenhoidot. Lupasin kuitenkin leipoa, joten pakko löytää itsestään joku kipinä, että saan homman hoidettua. Harmittaa, että hommat seisoo flunssan takia, mutta ei voi mitään.

Pitäisi yrittää levätä ja juoda, mutta ainut minkä pystyn nyt toteuttamaan on riittävä juominen ja vitamiinien napsiminen siinä sivussa. Ehkä viikonloppuna pääsen lepäämään viimein. Sitä odotellessa.