Eilen oli pienten poikieni tarhassa valokuvauspäivä ja pojista otettiin kaverikuva tarhakuvan lisänä. Oma äitini halusi myös pojista kaverikuvan, joten tilasimme niitä kaksi.

Eilen oli maailman eläinten päivä ja sen kunniaksi pikkulinnut saivat auringonkukansiemeniä, isommat linnut suolatonta leipää, pihaorava jonka turkki on jo melkein harmaa sai pari pähkinää ja Kaapo sai herkkuruoka-annoksen. Äitini oli ostanut koiralleen röhkivän possulelun, joka on aivan hulvattoman hauska lelu. :)

Etupihan valloilleen päässeet ruusupensaat leikattiin myös eilen mataliksi talvea varten ja kylläpä tuli tilaa! Kohta pääsee haravointitalkoisiin, kunhan kaikki lehdet ovat varisseet maahan omena- ja kirsikkapuista, koivuista ja pensaista. Puiden ja pensaiden värit ovat aika ihania. On tummaa liilaa, purppuraa, keltaista, oranssia, vihreää ja vaaleanpunertavaa sekä kaikenlaisia sekavärejä. :)

Mies toi tällä viikolla ekan satsin Jouluaitan voipipareita kaupasta ja kertoi, että kauppoihin on tullut jo joulusuklaitakin. Olen niiiiin jouluihminen, joten otin tämän uutisen iloiten vastaan! Voipiparit olivat herkullisia, joten mies toi niitä eilen lisää. :)

Leivoin eilen paksun joulupiirakan, jonka pohjaan tuli 180g voita, 3dl sokeria, 3 munaa, 1 dl maitoa, 2 rkl appelsiinimehua, 5dl vehnäjauhoja (voi korvata muillakin jauhoilla), 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria ja piparkakkumaustetta oman maun mukaan. Itse laitoin sitä 4 tl. Piirakka paistetaan 200 asteessa 25 minuuttia, jonka jälkeen sitä voi kostuttaa appelsiinimehulla, jos piirakka on jäänyt liian kuivaksi. Kuorrutteeksi tuli kermavaahtoa ja appelsiininpaloja, joista oli otettu kalvo pois. Koristelin kakun lopuksi vielä tummalla kaakaojauheella ja hyvää tuli.

Illalla pääsi rentoutumaan, koska mies lämmitti saunan. Sen jälkeen käperryin miehen kanssa sohvan nurkkaukseen katsomaan Sons of anarchyn jaksoa. Tuo sarja oli alussa parempi kuin loppupuolella. Juoni on huonontunut ja sarja toistaa itseään. Loppuun sarja katsotaan silti, se on päätetty. 

Tänään minä, pienet ukot ja Kaapo olimme ulkona ja pieniä ipanoita nauratti, kun Kaapokisu kiipesi puuhun monta kertaa. Onneksi se oli flexissä, koska muuten se olisi luultavasti kiivennyt latvaan asti. Pojat ja Kaapo leikkivät ulkona myös piilosta. Kaapo meni pensaan taakse piiloon ja pojat etsivät sen. Sama toisinpäin. Kissa tajusi heti leikin jujun ja sillä tuntui olevan poikien kanssa tosi hauskaa. :)

Kohta leipomaan sämpylöitä. D.lla kun on kaikkien kotimaisten viljojen allergia niin helpottaa huomattavasti arkea, kun leivät leipoo itse. Itse leivottu on myös halvempaa kuin kaupasta valmiiksi ostettu. Ainut mitä se vaatii on vähän vaivaa ja aikaa. Pojat saavat osallistua leivontaan, koska yleensä kyllä auttaa. Mikäs siinä, kivaa ajankulua se on itselle ja lapsille. Samalla lapset oppivat leipomaan ja laittamaan ruokaa, kun heidän annetaan auttaa. Tuosta on se hyöty, ettei lapsista tule peukalo keskellä kämmentä- tyyppejä. W on vasta 3-vuotias ja on niin innostunut ruuanlaitosta, että osaa jo tehdä jauhelihakastikkeen, tehdä keiton ja pyörittää pullat ja sämpylät. Kaikki lapset oppivat jos heidät vaan otetaan mukaan. :)

Illemmalla olisi tarkoitus neuloa harmaansinistä kaulaliinaa ja ottaa rennosti lauantain kunniaksi. Myöhemmin illalla katsotaan nyrkkeilyä ja tiedossa on jännä ilta jossa kohtaavat Klitsko ja Povetkin. Huomenna on tiedossa autokatoksen ja varaston siivousprojekti, jossa kyllä hetkeksi riittää hommaa, vaikka se tehdään joka syksy. Sitä rojua vaan aina vuoden aikana kertyy, vaikka omasta mielestäni heitän kamaa jatkuvasti menemään.

Hyvää viikonloppua kaikille, xoxo! :)