Eilen oli tosi kiva päivä! Miehen kanssa veimme pienet ukot HopLopiin ja sen jälkeen napattiin Mäkkäristä kotiin mukaan hamppariateriat, jotka pienet söivät viimeistä murua myöten. HopLopissa oli paljon porukkaa ja innoissaan olevia lapsia viiletti ohi sankoin joukoin. D ja W nauttivat reissusta suunnattomasti ja olivat aivan hikisiä kun lähdimme. Päätin, että pientenkin pitää päästä joskus tekemään jotain mitä toivovat. Oma äitini tarjoutui maksunaiseksi, jotta saisimme pienten loma-aikaan kivan illan ja lasten äiti ja isäkin saisivat samalla jotain kivaa. Otin rahat, mutta palautan ne, koska minut on pienestä pitäen kasvatettu siihen, että perhe pitää itse huolta omista asioistaan. Tiedän että äitini tarkoitti hyvää, mutta hän ymmärtää kyllä perusteluni, kun palautan rahat.

Tänään pieniin poikiin on molempiin noussut kuume ja kunhan mies kotiutuu töistä, on edessä apteekkireissu. Pitää hakea Vicks Vaporubia, parasetamolia ja vitamiineja sekä kisulle omat dropit. Minullakin on lämpöä ja mieskin valittelee tukkoista ja huonoa oloa. Kisullamme on meistä poiketen ripuli (kivakiva). Harmittaa, että lapset lomallaankin sairastuvat, mutta ei voi mitään muuta kuin antaa oireenmukaista hoitoa itse kullekin. Kisu on äreällä tuulella ja yrittää purra jalkoja ja käsiä minkä ehtii. Haluaa ilmeisesti purkaa huonon olonsa noin, vaikka tietää että suihkepullosta tulee niskaan, jos tuota harrastaa. Yritän silti ymmärtää. Sillä on maha kipeä ja ei ymmärrä mistä se johtuu.

Olen tällä viikolla hoidellut vammaispalvelun kanssa asioita ja viittomaopettajan lausunto on jo perillä ja he haluavat myös puheterapeutin lausunnon, jotta D saa lisää viittomatunteja. Viestitinkin jo asiasta puheterapeutille, joka lupasi kirjoittaa lausuntonsa viikonlopun aikana. On mukavaa että lausunnon saa näin nopeasti! :) Luulen, että D opetus jatkuu viittomapuolella ilman suurempaa katkosta, koska kaikki lausunnot ja raportit on kasassa ihan tuota pikaa.

Vammaispalvelun kanssa soittelemme myöhemmin lisää koskien D uniongelmaa. Hänen Helsingin unitutkimusjaksonsa piti olla maaliskuussa, mutta nyt keuhkolääkäri haluaa nähdä D ensin, joten maaliskuinen aika peruuntui ja keuhkolääkärin aika on vasta toukokuussa. Poika popsii Melatoniinia lastenneurologin ohjeiden mukaisesti siihen asti, että uniongelmaan saadaan selvyys. Vammaispalvelulle tuosta ongelmasta pitää ilmoittaa, jotta tietävät missä mennään.

Nyt jatketaan lomailua flunssaillen. Hyvää loppulomaa muille, xoxo!