Maanantaina oli Hyks:ssä Danielin kuvakommunikaatiokansion opastus ja tarhasta tulivat mukaamme yksi hoitaja ja Danielin ohjaaja. Nyt ollaan taas vähän viisaampia ja osataan käyttää kuvakommunikaatiokansiota paremmin. Hienosti Daniel on oppinut käyttämään kansiota, vaikka se on ollut käytössä vain vähän aikaa. Samaan aikaan kun olimme Helsingissä, soitti Wilbertin tarharyhmän hoitaja ja ilmoitti, että Wilbert on kuumeessa. Soitin äidilleni, joka haki molemmat pojat kotiin.

Loppuviikko onkin mennyt sairastaessa ja pojat ovat olleet tarhasta pois. Kävin poikieni ja poikapuolen kanssa iltapäivystyksessäkin ja minulla sekä pojillani todettiin keuhkoputkentulehdukset. Poikapuoli oli lääkärin mielestä kunnossa, vaikka hänen yskänsä oli todella paha. Seuraavana aamuna piti minun ja poikieni mennä labraan kokeisiin mykoplasmakokeen takia. Jouduin kuitenkin heti aamulla soittamaan lääkäriin ja pyytämään lisää kokeita, koska päivystyksen lääkäri sivuutti täysin Danielin virtsatieinfektioepäilyn. Sen jälkeen menimme labraan kuumeisina ja pienet olivat aivan poikki. Iltapäivällä lääkäri soitti ja ilmeisesti mykoplasmaa tämä tauti on. Vastaukset tulevat siihen vasta ensi viikolla, mutta koska kaikki muu oli kunnossa, niin se jää jäljelle. Antibiootteja ei saatu, koska olemme sairastaneet jo niin pitkään, ettei niistä olisi mitään hyötyä. Nyt pitää vaan levätä ja juoda riittävästi.

Perjantaina oli hyytävän kylmä päivä ja minulla oli heti aamusta tapaaminen kaupungilla. Pyöräilin kaupunkiin ja takaisin tuloksena syväjäätyminen! Pitää ottaa talvivaatteet käyttöön pikapikaa! Hain tarhasta paluumatkalla Danielin ja Wilbertin vaatteet ja Danielin ohjaaja kertoi olleensa tapaamisessa, jossa kelto oli määrännyt, että Danielin pitää ottaa käyttöön myös viittomat! Danielin ohjaaja joutuu viittomakielenkurssille lähiaikoina ja itse en tiedä miten meidän vanhempien viittomakielen opetus aiotaan järjestää. Sanoin, että ensin pitäisi kai opetella kuvakommunikaatiokansio, mutta ohjaaja kertoi kelton haluavan, että kaikki keinot otetaan käyttöön. Minä pelkään, että poika menee tästä kaikesta aivan sekaisin.. Minun on pakko soittaa ensi viikolla Helsinkiin ja neuvotella pojan asioista. Tuntuu hurjalta, että myös viittomakieli tulisi heti kättelyssä käyttöön..

Eilen lauantaina oli Tuomaksen siskon pojan synttärit, joihin piti pukeutua naamiaisasuun. Danielille tuunasin puvun ja hänestä tuli metsänhenki. Pipoon kiinnitin lehtiä ja kukkia ja samoin vihreään paitaan. Danielista tuli ihan hauskannäköinen pikkumies. Wilbertistä tuli tonttu ja minusta ja miehestäni tuli zombeja. Zombimeikki oli niin "hyvä", että poikamme pelkäsivät minua ja miestäni.. Juhlat olivat kivat ja heti kotiinpäästyäni piti pestä meikki äkkiä pois, jotta lapset eivät pelkäisi. Illalla lämmitimme saunan ja Tuomaksen sisko tuli myös saunomaan. Sen jälkeen muutuimme sohvaperunoiksi ja katsoimme leffan.

Tänään minä, mieheni ja pojat kävimme kävelyllä. Emme kävelleet pitkään, koska voimat on aivan poissa sahaavan kuumeen takia. Lihaksista on kadonnonnut kaikki voima ja jalat tuntuu aivan keitetyltä spagetilta. Sitä haluaisi käydä lenkillä ja tehdä enemmän kaikkea fyysistä, mutta minkäs teet kun ei jaksa!

Söimme ja katsoimme leffan. Illalla pitää hoidella asioita ensi viikkoa ajatellen eli tiedossa on paperihommia. Ensi viikolla on lapsilla syysloma, mikä on aivan ihanaa! Minulla on pari pakollista tapaamista alkuviikosta ja sitten saan ansaitusti levätä ja sairastaa.