Nyt on ihanan kuuma kesä ja sen kunniaksi viime sunnuntaina mies, minä ja pikku-ukot lähdimme talviturkin heittoon rannalle. Ilma oli lämmin, mutta vesi aika kylmää. Pienten kanssa piti leikkiä haileikkiä vedessä ja aina kun hai lähestyi, pojat juoksivat kirkuen vedestä rannalle. Vedessä ui kalaparvia ja W oli sitä mieltä kaloja katsellessaan, että pikkukala pitäisi napata kiinni ja grillata..

Uinnin jälkeen söimme keksejä rannalla ja joimme Vichyä. Sen jälkeen tulimme käymään kotona suihkussa, jonka jälkeen menimme Mäkkäriin syömään ja sen jälkeen rannalle syömään kesän ensimmäiset pallojäätelöt. Mies ja minä otimme rommi-rusinat ja pojat ottivat salmiakit.

Tiistaina oli D:lla lastenlääkärinä sairaalassa ihana Ano. Kävimme vilja-allergiakontrollissa ja seuraavan kerran menemme ensi vuonna. Menimme lääkäriin koko perhe ja W tutki tarkkaavaisesti miten lääkäri tutki veikan ja sai lääkärin nauramaan seisomalla kädet selän takana ja sanomalla hmm hmm.. Syyskuulle on D:lla sairaalassa labra, jos yläetuhampaat eivät ole edelleenkään puhjenneet. Sitä ennen pitää kuitenkin varata hammaslääkäri, jossa tutkitaan, onko aihioita edes olemassa.

Lääkärin jälkeen menimme rannan terassille nauttimaan kesän ensimmäiset tuopilliset kylmää kokista. Oli ihanaa katsella veneitä, lintuja ja aaltoilevaa vettä sekä nauttia kylmää juomaa auringonpaisteessa. :) Illemmalla mies joutui kaivuuhommiin pihalle. Piti kaivaa kasvimaa jättikurpitsoille ja lisätä siihen puutarhamultaa ja kompostimultaa. Pikku-ukot pääsivät istutuksen jälkeen kasteluhommiin ja sehän kuuluukin pojista hauskimpiin töihin pihalla. Illalla tulikin jalkapalloilua, jossa Brasilia hävisi Saksalle. Itse olen fanittanut Brasiliaa, mutta tällä erää he saivat elämänsä löylytyksen ja sitä oli kamalaa katsella.

Keskiviikkona 9. päivä mietiskelin pihalla, että mistähän saisin linnun sulan unisieppariin ja kävikin onni, nimittäin räkättirastas lensi ylitseni ja tiputti minulle mystisesti hieman alle 10 cm mittaisen sulan! Nyt voin valmistaa siepparin loppuun. On se hyvä, että olemme lintujen kanssa näin hyvää pataa! :)

Illalla menimme kentälle, jossa mies pelasi jalkapalloa pikku-ukkojen kanssa ja sen jälkeen pojat menivät vielä juoksemaan juoksukentälle. D juoksi 800 metriä ja W 400 metriä. Ihan hyvä suoritus jalkapalloilun jälkeen.

Olen tehnyt kovasti salaatteja ruuaksi, koska on niin kuuma eikä jaksa syödä mitään hirveän raskasta. Tänäänkin teen salaattia, johon tulee kaalia, ananasta, kurkkua, tomaattia, suolakurkkua, chiliä, riisiä ja kanaa sekä kookoshiutaleita (jos niitä muistetaan viimein ostaa kaupasta). Kaiken muun aina muistaa, mutta ei noita kookoshiutaleita.

Tänään aamuvarhaisella kysyin, kuka haluaa amerikkalaisia pannukakkuja ja kolme unista ääntä vastasi minä. Aamu lähti niillä ja kahvilla kivasti käyntiin. Nyt voikin lähteä ulos aurinkoon kahvikupin kanssa katselemaan tikkaa ja sen somaa pienokaista, punarintoja, ahmattioravaa sekä varisystäviäni ja nauttimaan kukkivista ruusupensaista. Sitten pääseekin siivoilemaan ja ripustamaan pyykkiä. Viikonloppuna on luvassa motocrossi-kisat ja ilmeisesti onkimista, koska pojat kyselevät sen perään joka päivä.

Aurinkoista viikonloppua, xoxo! <3