Täällä on jouluvalmistelut käynnissä! Joulukuusi on koristeltu ja kisumme on jo kerran saanut sen kaadettua. Kuusenpallotkin ovat kissaipanan mielestä mitä mahtavampia leluja, joten niitä löytyy joka nurkasta. :)

Jouluseimikin on asetettu odottamaan ja koristeet ovat seinillä ja pöydillä.

Ikkunoissa on jouluvalot ja jouluverhot. Piparkakkutalo seisoo melkein ehjänä keittiössä. Pikku W ehti maistaa jo yhtä seinää ja söi piparkakkutalon pihalla olevan lumiukon, mutta muuten talo on ehjä.

Joululahjat on ostettu ja melkein kaikki niistä on paketoitu. Enää puuttuu leivonta, ruoanvalmistus ja joulusiivous. Voisi siis sanoa että kaikki on melkein joulun suhteen paketissa! :)

Tänään teen ruokalistan kauppaan ja huomenna on sitten kauppareissu edessä. Emme syö jouluna perinteisiä ruokia vaan meksikolaista. Arvon vielä Ropa viejan ja mausteisen porsaan luumujen kera välillä. Enciladat kuuluvat joulupäivään. Jälkkäriksi teen yhden torta de cielon, persikka-pekaaniempanadoja ja meksikolaisen suklaa-karamellivanukkaan. Sitten jälkiruokaa, joka ei kuulu meksikolaiseen keittiöön vaan Lähi-idän keittiöön ja jälkiruoka on nimeltään Mamool ja se on pikkuleipä, joka on tattelitäytteinen (sekä usein myös pähkinä) ja sopii hyvin suomalaiseen jouluun makumaailmaltaan. Mamooleja annan myös lahjaksi vieraille, koska moni ei ole niitä koskaan syönyt. Ranskalainenkin jälkiruoka tulee juhlapöytään ja sitä syödään aattona. Teen jouluhalon, johon tulee suklaata ja karpaloita. Saadaan herkutella ihan olan takaa. Vieraillekin riittää yllin kyllin tarjottavaa. Eipä tarvi panikoida mitä tarjoaa, kun tekee kerralla runsaasti. Jos tekee liikaa, voi ylimääräiset pakastaa.

Tiistaina D kävi Helsingissä neurologilla ja luovutimme unipäiväkirjan samalla. Tammikuussa poika menee osastolle EEG pitkäaikaisrekisteröintiä varten ja joutuu olemaan silloin yön sairaalassa. Sitten ollaan taas vähän viisaampia. Lastenlinnassa on kyllä koko hoitohenkilökunta todella ihanaa ja huomioonottavaa ja D jaksoi hyvin tutkimukset ja nauroikin välillä. :) Minä aina siellä ollessani ihastelen valkoista aika suurta veistettyä patsasta, jossa on äiti ja pieni lapsi. Patsas on lumoavan kaunis ja sanoinkin hoitajalle, että vien sen kohta kotiini. :) Lastenlinnassa oli käytävällä joulukuusi, jota jäimme ihastelemaan hetkeksi ennen ulosmenoa. Tuosta reissusta jäi hyvä mieli. Kävimme syömässä Lime Leafissa ihanaa ruokaa ennen kotimatkaa ja D ihastui friteerattuihin rapupalleroihin. Mies ja minä tykättiin kaikesta. :)

Tiistaina kävimme myös pikku W:n tarharyhmän joulujuhlassa ja pikku W:lle iski ujouskohtaus eikä se pieni uskaltautunut lavalle kuin lyhyeen tanssiin isänsä kanssa. Soittimen haki äkkiä yhden esityksen alussa ja kipitti meidän luoksemme katsomoon soittamaan. Juhlan jälkeen maistui glögi ja joulupipari ja kotona taas pikku W lauleli joululauluja hyvillä mielin. Juhla oli kuitenkin kiva ja esitykset myös. Sain pari kivaa videota ja valokuvia räpsittyä muistoksi. :)

Haluaisin jouluksi kastanjoita, mutta toistaiseksi niitä ei ole marketeista löytynyt. Niitä olisi kiva paistaa jouluaattona, jos vain saisin metsästettyä niitä jostain. Sen tiedän, että Kolmen sepän patsaan läheisyydessä myy itävaltalaismies kastanjoita ja sinne on sitten mentävä, jos en muualta löydä noita ihania jouluisia herkkuja.

Illalla katson leffan nimeltään Agora. Se kertoo Hypatia Aleksandrialaisesta, joka on historiassa yksi niistä jota ihailen suuresti. Hän oli oman aikansa merkittävä tieteentekijänainen joka hallitsi opettamisen, matematiikan ja filosofian. Hypatia murhattiin kylmäverisesti ja murhaan liittyy tiiviisti kirkkoruhtinas Kyrillos ja Aleksandrian poliittiset levottomuudet. Veikkaan että elokuva on hyvä.

Nyt nauttimaan jouluisesta kahvista, kanelipiparista ja musiikista. Sitten vähän siivoilemaan. :)

Iloista loppuviikkoa, xoxo! <3