Viikko on soljunut eteenpäin nopeasti ja sen on täyttänyt lasten ärinät ja murinat, huoltoasiat, sairausasiat yms.

Alkuviikosta soitin tytärpuolen äidille tytön kesäkuussa olevista rippijuhlista ja sovittiin hänen kanssaan, että tyttö menee jo päivää aikaisemmin äidilleen, jotta konfirmaatioaamuna ei tule turhaa ravaamista ja tyttö saa rauhassa laittautua. Konfirmaation jälkeen tyttö menee äitinsä järjestämiin juhliin ensin, koska hänen äitinsä on varannut juhlatilan ja vieraita tulee paljon ja olisi turhaa, että vieraat joutuisivat odottamaan. Äidin juhlien jälkeen tyttö tulee meille ja hänen omasta toivomuksestaan järjestämme vain pienet juhlat kotona. Nyt pitää enää vain toivoa että juhlapäivälle osuisi kaunis ilma ja että tyttö löytäisi mieluisensa mekon, jota hän netistä onkin jo etsinyt. :)

D sai puheterapeutin lausunnon eilen postissa ja nyt minun pitäisi täytellä vielä vähän papereita vammaispalveluun ja huomenna mies saa toimittaa työmatkallaan lausunnon ja loput paperit vammaispalvelun postilaatikkoon.

Nuohooja otti tiistaina yhteyttä, koska sovimme viime vuonna että hän laittaa viestiä koska seuraava nuohous on ajankohtainen. Sovin ajan perjantaille eli huomiselle. Hän puhdistaa piipun, tulisijan sekä pyynnöstäni myös öljynpolttimen. Nyt pitäisi tilata huolto myös ilmalämpöpumpulle, koska pumppu puhaltaa tunkkaista ilmaa.

Eilen minun ja miehen Vantaan reissulla alkoi autossa palamaan merkkivalo ja myös auto pitää viedä huoltoon. Siihen on vasta vaihdettu öljyt, mutta merkkivalon mukaan auto pitää viedä TAAS öljynvaihtoon.

Lapset ovat kaikki äkäilleet koko viikon. Tytärpuoli valittaa vedestä, kun tulee kuulemma suihkussa kylmää vettä. Syy on se että hän valuttaa vettä jatkuvasti putkeen sammuttamatta hanaa. Isänsä selitti ettemme asu kerrostalossa, jossa vettä voi valuttaa kuumana tuntitolkulla. Poikapuoli valittaa kun ei voi pelata tietokoneella 24/7, pienet tappelevat leluista ja milloin mistäkin. Kissakin on äkäinen ja hyökkäilee jalkojen kimppuun sekä repii ja raastaa papereita ja tapetteja sekä tiputtelee kukkia ihan tahallaan. Tänään pidetään perhekokous, jossa jokaikinen ipana istuutuu keittiönpöydän ääreen ja sitten luetaan lakia koskien myös kotitöitä. Mikään hotelli tämä ei ole ja siksi tämä ei myöskään muutu. Jokaiselle kuuluu osa töistä, koska yhdessä täällä eletään. Minulla myös alkaa olla mittari todella punaisella tietokoneiden takia. Ihan turhaa riitaa tietokoneista koko ajan ja joka päivä. Sovimme alunperin että lapset saavat olla tietokoneella 1h/pvä ja tämä aika ylitetään jatkuvasti ja reilusti milloin minkäkin syyn takia. Vaihtoehtoina on, että kannan jokaikisen tietokoneen takapihalle, heitän bensaa päälle ja sytytän palamaan (pesäpallomailakin toiminee hajotuksessa, jos ei bensaa löydy). Sitten kaikki tietokoneriippuvaiset voivat alkaa keskittyä live-elämään ja ongelma olisi hoidettu tosi nopeasti! Toinen vaihtoehto on, että palkkaan psykologin joka tulee keskustelemaan kaikkien tietokoneriippuvaisten kanssa. Hieman hitaampaa apua se olisi, mutta tehokasta. Kolmas vaihtoehto on, että pysytään tietokoneenkäytössä sovituissa säännöissä eli 1h/pvä. Aika helppo valinta pitäisi olla. Tämänpäiväisessä kokouksessa selviää sekin sitten oliko vai ei.  

Eilen kävin itse labrassa ja olipa ihanaa kaikkien ärisijöiden jälkeen tavata labrahoitaja, joka oli iloinen ja hyväntuulinen! Hän oli kuin aurinko sadepilvien keskellä! :) Illalla oli sauna joka sekin vähän rentoutti. Onneksi!

D:lla on vilja-allergia pahentunut. Poika meni syömään viime viikonloppuna vehnäpullan ja nyt suolisto-oireet ovat pahassa jamassa. Noiden allergia-asioiden kanssa ei pidä leikitellä, koska pahimmassa tapauksessa voi tulla anafylaktinen shokki ja sitten on oksat pois. Tuon allergia-asian takia minun pitää soitella sairaalaan, jotta kirjaavat koneelle pojan voinnin.

Huomenna äitini menee sairaalaan ja hänet pitäisi saada kiinne puhelimitse, jotta tietää tarvitseeko hän koiranhoitajaa vai meneekö koira hänen ystävälleen tai koirahoitolaan hoitoon. Luulen että hän on jo järjestänyt asiat niin, että koira on muualla hoidossa, koska äitini ei halua velvoittaa meidän perhettämme hoitamaan mitään edestään. Miehelle tuo onkin ihan unelma-anoppi, koska hän saa aina olla rauhassa vuodesta toiseen. :-D